pneuropathic Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Temperatury minusowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmelovar Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 W mojej ocenie temperatury minusowe nie zaszkodzą słodom, pod warunkiem, że będą suche i szczelnie zamknięte - słody, jak wszystkie inne pochodne zbóż, pod wpływem wilgoci i powietrza ulegają utlenieniu i hydrolizie. Ujemna temperatura raczej im nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Więc woreczki strunowe po 2 kg i do wiader szczelnych, będę to trzymał to w garażu na dworze, dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmelovar Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Znajomy przechowuje zboża w hobokach tekturowych w suchym pomieszczeniu które na oczy nie widziało ogrzewania. Robi tak odkąd sięgam pamięcią a jego księżycówka zawsze smakuje obłędnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 No niestety ja w garażu muszę przed wilgocią chować jak się da, myślałem nawet o próżniowym zamykaniu w woreczkach i to dopiero do szczelnych wiader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Herman Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Siema ja trzymam słody w nieogrzewanym pomieszczeniu gospodarczo-garażowym na poddaszu, worki 25 kilowe na płytkach bez żadnych zabezpieczeń. Nic złego się ze słodem nie dzieje, ale nie wiem czy zimą jest poniżej zera, ale ogrzewania nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi