scooby_brew Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dla niektorych piwowarow pojecie "za duzo chmielu" po prostu nie istnieje. Dla nich nigdy nie ma za duzo chmielu i jedyne co im brakuje to nowe sposoby na dostarczanie chmielu do piwa. Chmielowanie goryczkowe, na sucho, na mokro - nie wystarcza. Od niedawna chmiele dodawane sa podczas zacierania, a takze po ukonczeniu warzenia piwa, w drodze miezy kegiem i szklanka: Jest to filtr do wody, ktory zwykle instoluje sie w domu. Tutaj jednak sam filtr zostal wyciagniety i pojemnik wypelniny swiezym chmielem i calosc podlaczona jest miedzy kegiem z piwem i "kijem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 http://www.maltosefalcons.com/photos/photos/2005%2010%2015%20Oktoberfest/OktoberFest_051_HopbackBar.jpg Jest to filtr do wody, ktory zwykle instoluje sie w domu. Tutaj jednak sam filtr zostal wyciagniety i pojemnik wypelniny swiezym chmielem i calosc podlaczona jest miedzy kegiem z piwem i "kijem". Fajne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Rewelacyjny pomysł, muszę spróbować...!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się