3udz1K Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Witam, nadszedł czas na zakup kotła zacierno-warzelnego. Jestem zielony jeśli chodzi o temat kotłów, wszystkie moje warki warzyłem tradycyjnym sposobem w dużym garze. Zastanawiam się jaki model wybrać bo od ilości produktów, aż boli głowa, dlatego przychodzę z prośbą o pomoc jaki kocioł polecicie mi do 3500zł. W oko wpadł mi Grainfather G30 v3, ale może w tej cenie polecicie mi coś lepszego. 😊 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdadela Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Co prawda kotła nie mam, ale śledzę temat od jakiegoś czasu. I generalnie im więcej czytasz tym mniej wiesz bo ile ludzi tyle opinii 😉 Z tego co czytałem wszyscy najbardziej chwalą Grainfathera ze względu na chłodnicę, cały "ekosystem" i dostępność części zamiennych I akcesoriów. Natomiast tańsze urządzenia typu klarstein czy royal też mają dużo pozytywnych opinii. Zajrzyj też na fb na grupę posiadaczy kociołków, można tam poczytać posty o jakichś problemach i na bazie tych wpisów wyrobić jakąś opinię. Ja bym chyba brał Klarstein brauheld pro 45. Jednak 45 wydaje się trochę wygodniejsze niż 30. Ale to tylko moja opinia niepoparta praktyką 😀 Edytowane 4 godziny temu przez mdadela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi