DeeCann Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam Jaki macie pobór prądu lodówki podpiętej pod ten termostat ? Podobno graniczna to 1kW. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Dla tego termostatu faktycznie można podpiąć 1kW. Lodówka pobiera około 150W. W momencie rozruchu moc może wzrosnąć około 3-krotnie, więc nic się nie stanie. Jeżeli stara lodówka pobiera nawet dużo więcej mocy to nic się nie stanie jeśli przez krótki moment przekroczysz możliwości termostatu. 1kW to jest moc ciągła, którą powinien wytrzymać. Edit: Żeby było na temat: lodówkę mam ale czeka na uruchomienie i zakup termostatu. Edytowane 3 Grudnia 2010 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 No właśnie termostat wczoraj nabyłem droga kupna, a dzisiaj lecę po lodóweczkę. Także rozruch późnym wieczorem bo w weekend Weizenik. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 A jeśli kupujesz lodówkę turystyczną na 12/230V to mają około 50W. Przy czym są mało wydajne (moja zmniejsza temperaturę o ok. 5-8 st.C). Może droższe modele są lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Chciałem zaadaptować lodówkę turystyczna jako fermentator ale powiem szczerze za dużo zabawy i ryzyka. Mam ogniwa plentiera i bierze powietrze z zewnątrz także przydałby się jakiś filtr żeby nie brał syfu z otoczenia. Dwa to kwestia piany, żeby nie dosięgła mi ogniw i wiatraka. Generalnie zbyt dużo stresu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Mam ogniwa plentiera Jakie ma???? http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Peltiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi