pedro22 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam, jestem na etapie konstruowania kadzi zacierno - warzelnej typu 'speidel braumeister'. Na razie działa część warzelna, ostatno było właśnie pierwsze gotowanie (po prostu rewelka, nie ma porównania do garów - chodzi oczywiście o obsługę). Zabrałem sie teraz za bebechy, blachy na zbiornik wewnętrzny już zamówione. Mam tylko problem (finansowy) z pompą. Docelowo kupie pompę do CWU, ale na razie miałem zamiar podpiąć coś z pralki. Czy ktoś zbliżał się do piwa z taką pompą ? Jeśli tak co o tym myśli (uszkodzenia pompy, posmaki w piwie, itp). Przy zacieraniu temperatura nie przekroczy 80 stopni - może więc wytrzyma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 ... może więc wytrzyma ? wytrzyma, mało tego po zmianie pompy pralkowej na CWU zdziwisz się że poprzednia była bardziej wydajna . Jeśli pompa będzie nowa to żadnych "posmaków" nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro22 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dzięki, czyli conajmniej 200 zł do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Musisz tylko pamiętać przy projektowaniu aby pompa w czasie rozruchu była "zatopiona". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi