Marmur Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Cóż kumpel mój w zamian za drobną przysługę podarował mi butelkę 0,75 piwka La Trappe Quadrupel i zasmakowało mi bardzo. Na tyle bardzo że chciał bym spróbować stworzyć coś w tym guście na własną rękę. I tu prosił bym doświadczonych piwowarów o pomoc w skomponowaniu receptury na to piwko, jak również o informacje na temat jak długo powinno się je leżakować i czy to opakowanie a'la szampan ma jakiś głębszy sens czy też jest tylko zabiegiem marketingowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Na temat używania butelek od szampana do piw refermentowanych -> http://byo.com/stories/article/indices/14-bottling/1212-on-the-yeast-guide-to-bottle-conditioning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się