KZ50% Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 thx. Zadziałalo. Jeszcze jedno pytanko, gar nie dogrzewał do 100 st.C., czy w tej sytuacji sprężynę rozciągnąć by termostat mocniej dolegał czy też raczej przeciwnie, stworzyć lekki dystans? Jedni pisali tak inni inaczej. A w termostacie nie widzę żadnego elementu do wyregulowania go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 W regulatorze temperatury(tam gdzie masz skalę i ustawiasz temp.) jest taka mała śrubka do regulacji, przeważnie w środku metalowego trzpienia od gałki pokrętła. Gdyby jednak nie było to raczej powinieneś stworzyć lekki dystans, ale nie jestem pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZ50% Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 śrubki nie znalazlem ale dałem lekki dystans w postaci kawałeczka karteczki (grubość bristolu) - akurat leżała na podłodze. Skręciłem gar, zalalem woda i... zagotował! Wiwat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi