puszka Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Kupiłem zestaw na moją 5 warke ze słodów. Jest to Weizen Premium 12BLG. W składzie jest: Pszeniczny 2kg Pils 2kg Cara-hell 0,3kg I to się zgadza. ale w pudełku znalazłem czwarty woreczek ze słodem którego brak w instrukcji. Jest to Słód melanoidowy 0,25kg. Niewiem gdzie pomyłka czy w instrukcji czy może ktoś niechcąco dołożył do mojej paczki. Moje pytanie brzmi: Dodawać czy nie do dawać??? Pozdrawiam Puszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 do weizena melanoidowego bym raczej nie dawał, drożdże i słód pszeniczny zrobią co potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ja bym wrzucił (w końcu to szkopskie piwo), ale nie aż tyle, ze 100g wystarczy. W końcu pszenice zaciera się również z dekokcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Postanowiłem że słodu melanoidowego nie bede dawała do piwka. Mam zamiar uważyć jeszcze jedną warke więc może doradzilibyście co wybrać żeby wykożystać posiadany przeze mnie słód melanoidowy w ilości 0,25kg Pozdrawiam Puszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi