mkarol89 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Czy po dezynfekcji butelek pirosiarczanem i płukanią wodą musze koniecznie czekać na wyschnięcie butelek czy moge odrazu lać piwo? Ma to jakieś znaczenie dla smaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Nie musisz płukać wodą. Czekanie aż butelki wyschną też nie jest konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ktoś gdzieś kiedyś tłumaczył jak wygląda reakcja piro - podobno rozkłada się do SO2 (który ulatuje) i nieszkodliwych soli, które w pewnym stężeniu i tak są w piwie naturalnie obecne. Krótko mówiąc nie trzeba płukać butelek po piro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się