przemo76 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam, co się stanie jak potraktuje warkę na Pilsa drożdżami Danstar Munich? Niestety nie jestem w stanie zapewnić odpowiednio niskiej temperatury dla Saflager s-23. Mam jeszczeSafbrew s-33 i safale s-04, ale zależy mi na wykorzystaniu Danstar Munich - temin przydatności skończył się tydzień temu. Dzięki i pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Będzie ale .Tydzień po terminie ? Ja swoje W34/70 mam dwa lata po terminie , a i następny sezon też na nich pojadę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Jak wyżej, będzie ale, decyduje o tym nie skład, ale temperatura fermentacji. Co do przydatności drożdży suchych, przychowując je w lodówce używam je skutecznie conaimniej 2 lata po okreśe przydatności, przetrzymają dłużej niż płynne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo76 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 No to super Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi