Skocz do zawartości

Wyeast 5151-PC Brettanomyces claussenii


Rekomendowane odpowiedzi

Nowe (no, z 2009), limitowane "dzikie" drożdże od Wyeasta.

 

Beer Styles: Lambics, Geuze, Fruit Lambic, Flanders Red Ale

 

Profile: Isolated from English stock ale, this wild yeast produces a mild Brett character with overtones of tropical fruit and pineapple. It ferments best in worts with a reduced pH after primary fermentation has begun. May form a pellicle in bottles or casks. Typically used in conjunction with other yeast and lactic acid bacteria.

 

Alc. Tolerance 12% ABV

Flocculation medium

Attenuation 80%

Temperature Range 60-75°F (15-24°C)

 

Style piw: Lambic, Geuze, Fruit Lambic, Flanders Red Ale

 

Profil: Wyizolowane z angielskich stock ale, te dzikie drożdże dają łagodny profil charakterystyczny dla Brettanomyces z nadrzędnymi nutami owoców tropikalnych, ananasów. Pracują najlepiej w brzeczce o obniżonym pH po rozpoczęciu wstępnej fermentacji. Mogą formować kożuch w butelkach lub beczkach. Zwykle używane w połączeniu z innymi drożdżami i bakteriami kwasu mlekowego.

 

Tolerancja na alkohol 12% ABV

Flokulacja medium

Odfermentowanie 80%

Zakres temperatur 60-75°F (15-24°C)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.