TomX Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Nowe (no, z 2009), limitowane "dzikie" drożdże od Wyeasta. Beer Styles: Lambics, Geuze, Fruit Lambic, Flanders Red Ale Profile: Isolated from English stock ale, this wild yeast produces a mild Brett character with overtones of tropical fruit and pineapple. It ferments best in worts with a reduced pH after primary fermentation has begun. May form a pellicle in bottles or casks. Typically used in conjunction with other yeast and lactic acid bacteria. Alc. Tolerance 12% ABV Flocculation medium Attenuation 80% Temperature Range 60-75°F (15-24°C) Style piw: Lambic, Geuze, Fruit Lambic, Flanders Red Ale Profil: Wyizolowane z angielskich stock ale, te dzikie drożdże dają łagodny profil charakterystyczny dla Brettanomyces z nadrzędnymi nutami owoców tropikalnych, ananasów. Pracują najlepiej w brzeczce o obniżonym pH po rozpoczęciu wstępnej fermentacji. Mogą formować kożuch w butelkach lub beczkach. Zwykle używane w połączeniu z innymi drożdżami i bakteriami kwasu mlekowego. Tolerancja na alkohol 12% ABV Flokulacja medium Odfermentowanie 80% Zakres temperatur 60-75°F (15-24°C) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się