JacekKocurek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Piwo dostało się w moje łapy w Wiśle. Nagazowanie delikatne, chyba poprawne. Piana niska, kolor biały, szybko opada bez śladu. Koloru piwa nie podejmuję się określić, w każdym razie dość jasne. Wyraźnie mętne. Aromat określiłbym jako winny, estrowy, lekko kwaskowaty. Myślę, że być może te oryginalne drożdże to w sporej części bretanomycesy albo to efekt bardzo wysokiej temperatury fermentacji. Smak o dziwo raczej słodki, goryczka dość mocna, pozostająca ale niezbyt długo. Finisz także słodkawy. Aromaty "od środka" pozwalają już wyczuć moc tego trunku, bogactwo estrów, słodowość. Goryczka wg mnie jeszcze się nie ułożyła i chyba jednak zbyt mocna. W ogóle z pewnością za parę miesięcy piwo smakowałoby lepiej. Piwo jest pełne i treściwe no a pijalność, cóż ... dość młode i prawie 18°Blg ale wchodzi całkiem ładnie. Jeśli bym miał jeszcze jedna butelkę to może i bym po nią sięgnął Ps. żonie też smakowało Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez jkocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ps. żonie też smakowało Mojej też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się