jurecki Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Więc tak: Balon 37l BREWMAKER --- Lager --- Eseential 1,5 kg 1Kg cukru Miałem problem z uzyskaniem odpowiedniej temperatury więc wystawiłem balon na 2h na balkon - było 35st zamiast 18-24. Drożdże dodałem przy 26 - juz w domu, Piwko popracowało z godzine, zrobiło troche piany na powierzchni i prawie przestało.. Aktualnie jest 1bulk co ~45sek Czyżby chłodzenie zaszkodziło...? (jeszcze było bez drożdży) A może to przez tak duży pojemnik? A może poprostu te drozdze tak maja..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 A kiedy je robiłeś? Podejrzewam, że bulkało podczas chłodzenia w drugą stronę, bo zmniejszała się objętość cieczy, a teraz drożdże jeszcze nie ruszyły. Więcej informacji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurecki Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Nastawione wczoraj - jakies 15h minelo od zadania drozdzy ale poczytalem troche forum i widze, ze i 30h to moze trwac... wazne, ze jest piana i cos tam bulka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Jak jest piana to fermentacja ruszyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się