hvar_anka Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Mam pewien pomysl, ale nie chce przekombinowac, wiec lepiej sie poradzic - przelewam dzis pszeniczniaka na cicha i chce na cicha dodac suszone figi, ktore wczesniej trzeba pewnie jakos przegotowac. Figi sa dosc slodkie. Czy one przyczynia sie do wznowienia fermentacji? I w ogole co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Mogę odpowiedzieć tylko na podstawie robienia win domowych że dodanie sparzonych wrzątkiem fig ale pokrojonych pozwoli troszkę podnieść blg i troszkę mocniejsza będzie cicha ale to zależy od ilości dodanych.. Co do aromatu to raczej mało wyczuwalny będzie zależy ile tych fig dodasz. Pamiętaj bardzo ważne abyś dokładnie sparzyła figi.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się