damian_ia4 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Piwo w stylu Belgian Golden Strong Ale Degustowane po 20 minutowym leżakowaniu w lodówce. Aromat Bardzo przyjemny estrowy aromat, przypominający banany (octan izoamylu). Barwa Blado złote, klarowne Piana No, może nie "skalista" ale długo utrzymująca się biała piana z dużumi pęcherzykami. Wysycenie Bardzo wysokie, pasuje do stylu Smak W smaku przypomina trochę mojego tripla ( w końcu to ta sama rodzinka ), wyraźnie rozgrzewający alkohol, porządny goryczkowy finisz. Pod koniec degustacji wyczułem wąchając od środka nuty rozpuszczalnikowe (octan etylu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Tak się kończy chodzenie na kursy sensoryczne - same octany w piwie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Tak się kończy chodzenie na kursy sensoryczne - same octany w piwie! Jednym słowem, kwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Tak się kończy chodzenie na kursy sensoryczne - same octany w piwie! Jednym słowem' date=' kwach [/quote'] E w wypadku tego piwa raczej nie kwach. Też miałem okazję je pić. Ja zakładam że wysoka temperatura fermentacji mogła to wywołać. Przy zakażeniu bakteriami pewnie infekcja była by większa a nie tak delikatna, drożdżami dzikusami myślę że u codera piwo się nie zaraziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się