wloda1 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Witam i pozdrawiam, Może ktoś z kolegów piwowarów ma doświadczenie z kegiem jak w tytule? Chodzi o to czy da się zdjąć wierzchnią warstwę tej izolacji? I czy rzeczywiście wykonany jest ze stali kwasowej ? Chodzi mi o wykonanie z powyższego kadzi warzelno-zaciernej, jakby się ktoś nie domyślał. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Taki keg jest z nierdzewki, zdzieranie tego plastiku to jednak mordęga, lepiej go przeznaczyć na kadź fermentacyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wloda1 Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A podgrzanie tego plastiku, choćby lutlampą nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierovnik Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Kolego mój patent był taki. Młoto-wiertarka i mocno zaostrzony przecinak do betonu. Po prostu odkuwałem kawałek po kawałku tej gumy. Później szczotka kubełkowa do kwasówki na wiertarkę i wyczyszczone. Wystąpiły oczywiście drobne wgniecenia i otarcia blachy ale efekt wydaje mi się być dobry. Męczarnia jest ale robota do zrobienia. Z powodzeniem użytkuje od pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi