zgoda Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 To jest to piwo. Kolor: jasno słomkowy, jednakowoż chyba mętne, ale pewien nie jestem, bo pierwsza szklanka jaką złapałem była klarowna, potem już tylko piana leciała Piana: potężna, śnieżnobiała, bardzo długo się trzyma, całą szklankę mi upaprała Zapach: cytrusy, cytrusy, cytrusy, aż się kręci w głowie, po prostu oszałamiający zapach Smak: zadziwiająco łagodne, lekkie, gładkie, goryczki prawie nie ma Wysycenie: ogromne, piwo nie dało się nalać na raz, a w drugiej szklance sama piana... Na języku: orzeźwiająco wytrawne, pomimo mocnego nagazowania nie czuć tego w ogóle w ustach Cudowne piwo, oszałamiająco pachnące, bardzo gładkie w smaku. Jest tak pyszne, że nie zwracam w ogóle uwagi na takie szczegóły jak za duże nagazowanie. Dzięki, Michał, po prostu czad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Dziwna sprawa z tym przegazowaniem, fakt faktem że dałem 10g na litr ale to nie jest ilość która powodowała by taki efekt, więc albo źle wymieszałem przy rozlewie, albo drożdze THG mają tendencję do póżnego dojadania resztek (to piwo fermentowało 3 miesiące i cały czas przejawiało oznaki życia choć blg na poziomie 3 raczej nie spadało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi