vettis Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Będąc w ten weekend w Elblągu spacerowaliśmy po starym rynku. Nad drzwiami budynku w którym się aktualnie znajduje Urząd Stanu Cywilnego widnieje bardzo znajoma dla piwowarów szyszka Dowiedziałem się, że kiedyś w bardzo dawnych latach w tym budynku znajdował się browar. Szukałem informacji jaki browar się tam znajdował, ale nie znalazłem. Wyczytałem tylko o browarze Brauerei Englisch Brunnen http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=15007 , ale to drugi browar - EB, obecnie warzą tam również piwo Specjal, oraz na eksport piwo EB (Grupa Żywiec) Może ktoś coś wie o tym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Szyszka chmielu to raczej to nie jest. Jak już coś, to raczej owoc jeżyny lub maliny. Może ten browar robił framboise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi