zgoda Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Opisu tych drożdży jeszcze nie ma na stronie BrauPartner, to co jest zaczerpnąłem z Müggelland.de. Nazwa wg. producenta (to co mam na fiolce) nieco się różni od podanej w sklepie. Name: Zymoferm Z039-8-38 Belgische Klosterbiere und AlesTyp: Obergärig Form: Flüssig Labor: Zymoferm Produktnummer: Z039 Temperatur: 18 - 22°C Alkoholverträglichkeit: Hoch (10-15%) Ausflockung: Mittel Vergärungsgrad: 75 - 82% Eignung: Belgische Klosterbiere, Trippel, Dubbel, Gewürzbiere, Weihnachtsbiere Beschreibung: Typische Belgisches Klosterbier (Abbey Ale) Leicht fruchtiges Aroma mit Pflaumennote Gut geeignet für hochprozentige Bier Nazwa: Zymoferm Z039-8-38 Belgische Klosterbiere und Ales Typ fermentacji: górna Forma: płynne Kod produktu: Z039 Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 22°C Tolerancja na alkohol: wysoka (10-15% obj.) Flokulacja: średnia Przybliżone odfermentowanie: 75 - 82% Przeznaczenie: belgijskie piwa klasztorne, tripel, dubbel, piwa aromatyzowane i świąteczne Opis: typowe drożdże do belgijskich piw klasztornych (Abbey Ale) lekkie aromaty owocowe z nutą śliwkową doskonałe do fermentowania piw o wysokiej zawartości alkoholu golden_boy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 czy linia drożdży Zymoferm ma swoje odpowiedniki w WLP i Wyeast?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Myślę, że te odpowiadają (z grubsza) Belgian Abbey II. Ale o porówaniu będzie można mówić jak ktoś je przetestuje (ja za tydzień będę robił na nich BPA, później pewnie dubbla). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Możemy się wymienić, mam THG i BSA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się