skybert Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Ponieważ używam swojego arkusza do ?komponowania? receptur nie wiem jak traktować płatki pszenne, owsiane czy ryżowe. Czy tak samo jak słód? Czy skrobia zawarta w płatkach jest porównywalna do skrobi zawartej w słodzie? Chciałbym przewidzieć mniej więcej końcową objętość, aby dobrać odpowiednio chmielenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Skrobia to skrobia, wszędzie jest taka sama. "Ekstraktywność" płatków powinieneś mieć podaną na opakowaniu jako pozycję "węglowodany" (w gramach na 100g produktu, czyli praktycznie w %). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się