Skocz do zawartości

Jakie drożdże do "dunkelweizena" zamiast pszenicznych.


Jacki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, uwarzyłem dzisiaj coś takiego (duplikuję część swojego wątku):

 

Skład:

- 1,6 kg. - Pilzneński

- 2,0 kg. - Pszeniczny

- 0,2 kg. - Carahell

- 0,2 kg. - Pszeniczny karmelowy

- 50 g. - Czekoladowy

- 100g.- Czekoladowy pszeniczny

 

Zacieranie:

- 44°C - 60 min.

- 52°C - 10 min.

- 62°C - 30 min.

- 72°C - 30 min.

- wygrzew

 

Filtrowanie/wysładzanie.

 

Chmielenie:

- 20g. Lubelski na 60 min.

- 10g. Lubelski na 30 min.

 

Niestety, okazało się, że gęstwa którą miałem dzisiaj zadać raczej stanie się powodem infekcji.

Do wyboru mam:

- US-05

- S-33

- S-04

- T-58

- gęstwa z Wyeast Belgian Witbier

 

Coś zadać muszę, jak myślicie z czym to wypadnie najlepiej? Osobiście przychylam się do Wyeast Belgian Witbier.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.