Jacki Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Witam, uwarzyłem dzisiaj coś takiego (duplikuję część swojego wątku): Skład: - 1,6 kg. - Pilzneński - 2,0 kg. - Pszeniczny - 0,2 kg. - Carahell - 0,2 kg. - Pszeniczny karmelowy - 50 g. - Czekoladowy - 100g.- Czekoladowy pszeniczny Zacieranie: - 44°C - 60 min. - 52°C - 10 min. - 62°C - 30 min. - 72°C - 30 min. - wygrzew Filtrowanie/wysładzanie. Chmielenie: - 20g. Lubelski na 60 min. - 10g. Lubelski na 30 min. Niestety, okazało się, że gęstwa którą miałem dzisiaj zadać raczej stanie się powodem infekcji. Do wyboru mam: - US-05 - S-33 - S-04 - T-58 - gęstwa z Wyeast Belgian Witbier Coś zadać muszę, jak myślicie z czym to wypadnie najlepiej? Osobiście przychylam się do Wyeast Belgian Witbier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Ok, nieaktualne, poszły S-33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Osobiście wybrałbym gęstwę z Wyeast Belgian Witbier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się