zgoda Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zymoferm Z047-8-39 Weissbier IV Fürstengold Hefe-Stamm: Z047Hefe-Art: obergärig Gebinde-Einheit: ca. 40 ml Für Biersude von: bis zu 25 liter Hefe-Typ/Beschreibung: Fränkisch-Bayerische Weißbier-Hefe Typ ?Fürstengold? spritzig-fruchtige Note leicht aromatisch nach Bananen u. Pflaumen mit einem Hauch von Citrus Empfohlen für folgende Biere: Hefetrübe Weißbiere nach süddeutscher Art Weizenbock (dunkel und hell) Kristall-Weizen Bruchbildung: niedrig Alkoholtoleranz: 6 ? 8 °C Optimaler Gärungsbereich: 18 - 22°C Ca.-Vergärungsgrad in der Würze: 77 ? 83 % Szczep: Z047 Typ fermentacji: górna Zawartość opakowania: ok. 40 ml Objętość brzeczki: do 25 litrów Opis: Frankońsko-bawarskie drożdże do piw pszenicznych Typ "Fürstengold" nuty kwaskowate i owocowe lekki aromat bananów i śliwek ze śladami aromatów cytrusowych Zalecane do piwa: piwa pszeniczne w stylu południowoniemieckim weizenbocki (ciemne i jasne) Kristall-Weizen Osiadanie: niskie Tolerancja na alkoholo: 6 ? 8% obj. Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 22°C Odfermentowanie: ok. 77 ? 83 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się