Skocz do zawartości

Zymoferm Z047-8-39 (Weissbier IV Fürstengold)


Rekomendowane odpowiedzi

Zymoferm Z047-8-39 Weissbier IV Fürstengold

 

Hefe-Stamm: Z047

Hefe-Art: obergärig

Gebinde-Einheit: ca. 40 ml

Für Biersude von: bis zu 25 liter

Hefe-Typ/Beschreibung:

  • Fränkisch-Bayerische Weißbier-Hefe
  • Typ ?Fürstengold?
  • spritzig-fruchtige Note
  • leicht aromatisch nach Bananen u. Pflaumen
  • mit einem Hauch von Citrus

Empfohlen für folgende Biere:

  • Hefetrübe Weißbiere nach süddeutscher Art
  • Weizenbock (dunkel und hell)
  • Kristall-Weizen

Bruchbildung: niedrig

Alkoholtoleranz: 6 ? 8 °C

Optimaler Gärungsbereich: 18 - 22°C

Ca.-Vergärungsgrad in der Würze: 77 ? 83 %

Szczep: Z047

Typ fermentacji: górna

Zawartość opakowania: ok. 40 ml

Objętość brzeczki: do 25 litrów

Opis:

  • Frankońsko-bawarskie drożdże do piw pszenicznych
  • Typ "Fürstengold"
  • nuty kwaskowate i owocowe
  • lekki aromat bananów i śliwek
  • ze śladami aromatów cytrusowych

Zalecane do piwa:

  • piwa pszeniczne w stylu południowoniemieckim
  • weizenbocki (ciemne i jasne)
  • Kristall-Weizen

Osiadanie: niskie

Tolerancja na alkoholo: 6 ? 8% obj.

Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 22°C

Odfermentowanie: ok. 77 ? 83 %

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.