mimazy Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 http://radom.gazeta.pl/radom/1,35219,10062520,W_piwie_jest_magia__Dlatego_sam_warzy_chmielowy_napoj.html Dori Wątek wydzieliłam z "media a piwowarstwo domowe" jako niepasujący do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Gorszych bzdur dawno nie czytałam Tracę wiarę w polskie piwowarstwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Tak się kreuje rzeczywistość "prasową" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Z całym szacunkiem, ale nie mam pojęcia które to bzdury? A może czytamy dwa różne teksty? Lub problem tkwi w podejściu do tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Z całym szacunkiem, ale nie mam pojęcia które to bzdury? A może czytamy dwa różne teksty? Lub problem tkwi w podejściu do tematu? Wymyślane w eksperymentalnym browarze receptury, które następnie są warzone na zlecenie w zaprzyjaźnionych browarach - to podstawowa bzdura. Zleceniodawca, jedyne co wymyśla, to smak sztucznego aromatu - toffi, rumowy, grejpfrutowy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marjan Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Nie chce być upierdliwy ale od kiedy to drożdże przerabiają słodycz a nie cukier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 słodycz to cukier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marjan Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Dobra, dobra Do tego nie w każdym piwi podstawą jest słód jęczmienny. Pszeniczne na ten przykład. Nie będę się pyszczył co do porównywania piwa do muzyki. Dla mnie ciemne piwo do jazz a jasne koncernowe to pop, czyli najabrdziej dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Zbynekkk myślę że to trochę pokłosie niechęci pana Kołsuta wobec piwowarów domowych wyrażanej onegdaj na browar.biz, ale jednak: Odtworzyliśmy też wszystkie przedwojenne receptury, ale nie robimy z nich piwa. Przed wojną przez pewien czas była prohibicja, a te piwa po prostu nie nadawały się do picia, miały 1-2 proc. alkoholu. Nie wiem nic o prohibicji alkoholowej w międzywojennej Polsce, może po prostu lekkie piwa były cenione (patrz grodzisz) Równie dobrze można napisać że gronowe wina wytrawne są kwaśne i nie nadają się do picia i prawdziwy smakosz pija słodkie deserowe albo jabole - Trzeba zadać sobie pytanie, co się spodoba klientom, jakiego smaku jeszcze nie było, co w danym okresie fajnie smakuje. Bearnard o smaku rumu czy korzenny polecany jest na okres jesienno-zimowy, te piwa rozgrzewają. Na lato polecam przede wszystkim piwa smakowe, grejpfrut, porzeczka, toffi, limonka. Słodzimy miodem, stąd takie opalizowanie piwa. Jak się ma smak limonki, porzeczki czy grapefruita do owej magii piwa?? Wydobyty ze słodu, chmielu czy drożdży Ubolewam, że nie mamy zdjęcia prawdziwego niedźwiedzia, ale trudno jest takiego spotkać w lesie. Silva Rerum to też las http://www.google.pl/search?q=nied%C5%BAwied%C5%BA+brunatny&hl=pl&client=firefox-a&hs=GvZ&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=-vBfTtXDG4fi4QT0wakO&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CA8Q_AUoAQ&biw=1400&bih=851 Uważam że z jednej strony to co pan Jarosław Kołsut robi od lat jest ciekawe jako marketingowe pozycjonowanie produktu, budowanie legendy, jednak produkt ten jest skierowany do innej grupy docelowej niż wyedukowany w stylach koneser piwa Kopyr niedawno opisywałeś na blogu rewolucję browaru Pinta, Browar Zamkowy vel hurtownia Dionizos robi to od ponad roku Edytowane 1 Września 2011 przez Mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się