pavulonek Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) 4kg Pale 1kg Monachijski II 0,5kg Caramunich II 0,3kg pszeniczny czekoladowy 0,2kg Caraaroma 0,1kg Carafa I 0,1kg Carafa special 0,1kg melanoidynowy 0,1kg słod palony (Żywiec) 0,5kg jeczmień niesłodowany 0,5kg płatki jęczmienne 0,3kg płatki owsiane 0,5kg cukier kandyzowany 40g Marynka 9,1%AA 60min 70g EKG 5%AA po 17,5g na 15' 10' 5' 1' drożdże 1084 Irish Ale (gęstwa prawdopodobnie 5 pokolenie, jeśli po drodze by się coś działo to mam na rezerwie S04 i Nottinghamy) Wg hopville: OG 19,1°Blg FG 5,3°Blg 53 IBU ABV 7,7% zasyp taki skomplikowany, ponieważ chcę zamówić paczkę, z której zrobię jeszcze kilka innych piw i to są "dobicia" do np. 1kg słoodu czy 10kg, w zamówieniu. Dodatki niesłodowane w takiej ilości, ponieważ trzeba podbić OG dla stylu. CUkier kandyzowany do osiągnięcia posmaków rumowych. Pytanie czy zasyp jest do przyjęcia oraz jak długo zacierać? Raczej nie preferuję jednotemperaturowo, mam złe doświadczenia. Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez pavulonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się