jurecki Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 100% pizneńskie wg. trochę zmodyfikowanego przepisu fabiansa: 10 kg -słód Pilzneński 1 kg - słód Monachijski 100 g Marynka goryczkowy 60 g Lubelski aromatyczny Drożdże Safale US-05 Zacieranie: - 43l wody do 45°C - słód pozostawiamy na 2-4 godz. - 62-65 °C i 20' - 72° i 25' - filtracja Chmielenie: 5' Marynka 50' Lubelski 65' Koniec, chłodzenie Burzliwa 1 tyg. Cicha 1 tyg. Refermentacja: po miarce glukozy na butelkę. Sprzęt do wysładzania jeszcze nie gotowy więc tylko okolo 36l /start 13.5BLG, butelkowane po 15dniach 2BLG/ Stoją już sobie trzeci dzień, zobaczymy co z tego wyjdzie ale wszystko wskazuje na to, że piwo.. i na dodatek pijalne Wykres z sterownika Boleckiego będzie przy następnym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się