Skocz do zawartości

Piwa Jureckiego


Rekomendowane odpowiedzi

100% pizneńskie wg. trochę zmodyfikowanego przepisu fabiansa:

10 kg -słód Pilzneński

1 kg - słód Monachijski

100 g Marynka goryczkowy

60 g Lubelski aromatyczny

Drożdże Safale US-05

 

Zacieranie:

- 43l wody do 45°C

- słód pozostawiamy na 2-4 godz.

- 62-65 °C i 20'

- 72° i 25'

- filtracja

 

 

Chmielenie:

5' Marynka

50' Lubelski

65' Koniec, chłodzenie

 

Burzliwa 1 tyg.

Cicha 1 tyg.

Refermentacja: po miarce glukozy na butelkę.

Sprzęt do wysładzania jeszcze nie gotowy więc tylko okolo 36l /start 13.5BLG, butelkowane po 15dniach 2BLG/

Stoją już sobie trzeci dzień, zobaczymy co z tego wyjdzie ale wszystko wskazuje na to, że piwo.. i na dodatek pijalne :)

Wykres z sterownika Boleckiego będzie przy następnym .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.