zgoda Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 "English IPA: 2.2 - 2.7" Jak nie ma, jak jest? Style są wg obowiązujących nazw z BJCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 No to czegoś tu nie kumam, bo przedział nasycenia CO2 w tym poprzednim kalkulatorze jest dużo mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Dane w tym są przepisane z programu RefRez Jacka Kocurka - a te z kolei z innych programów piwowarskich (BeerSmith?). Ten na stronie hbd.org pochodzi z końca lat 80-tych i uwzględnia starą klasyfikację BJCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
untilek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Jest jeszcze browamator z takim zestawem: - słód Pale Ale Weyermann 4,4 kg - słód Caraamber 0,3 kg - chmiel Marynka 40 g (granulat) - chmiel Challenger 20 g (granulat) - chmiel Fuggles 30 g (granulat) - drożdże górnej fermentacji Safale US-05 11,5 g Warzyłem z niego i byłem bardzo zadowolony z efektów. Polecam w pełni. Pamiętasz może wskazówki co do chmielenia i zacierania? chcę zrobić coś podobnego ale nie wiem jak to zatrzeć i chmielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Poszło na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
untilek Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi