Skocz do zawartości

Piwa smakowe. Czy da się zrobić w domu


Raczek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy ktoś próbował już doświadczeń z aromatami ?

 

Mam na myśli coś takiego http://sklep.wypiekarnia.pl/go/_info/?user_id=327&lang=pl

 

Jest to profesjonalny produkt , niezwykle wygodny w użyciu.Posiada szerokie zatosowanie: ciasta, kremy, dodatek do kawy lub alkoholi i innych potraw

Czy jest w ogóle sens? Aktualnie będę butelkował Pale Ale ale może w przyszłej warce spróbuję chociaż kilka kropel na butelkę.

 

Co o tym myślicie?

Właśnie sam zastanawiam się czy nie zakupić tego aromatu miodowego i nie dodać go do celów testowych do mojego weizena którego niedługo będę ważył.... Jak myślicie wyjdzie coś z tego ? będzie smak a raczej posmak miodu ?? w opisie jest napisane że wystarcza 1-2 krople dla uzyskania pożądanego efektu....

 

Próbował ktoś już ze sztucznym aromatem ??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie czy ktoś próbował już doświadczeń z aromatami ?

 

Mam na myśli coś takiego http://sklep.wypiekarnia.pl/go/_info/?user_id=327&lang=pl

 

Jest to profesjonalny produkt ' date=' niezwykle wygodny w użyciu.Posiada szerokie zatosowanie: ciasta, kremy, dodatek do kawy lub [b']alkoholi[/b] i innych potraw

Czy jest w ogóle sens? Aktualnie będę butelkował Pale Ale ale może w przyszłej warce spróbuję chociaż kilka kropel na butelkę.

 

Co o tym myślicie?

Właśnie sam zastanawiam się czy nie zakupić tego aromatu miodowego i nie dodać go do celów testowych do mojego weizena którego niedługo będę ważył.... Jak myślicie wyjdzie coś z tego ? będzie smak a raczej posmak miodu ?? w opisie jest napisane że wystarcza 1-2 krople dla uzyskania pożądanego efektu....

 

Próbował ktoś już ze sztucznym aromatem ??

Posmak będzie miodowy ale tak nienaturalny, sztuczny zupełnie jak w jak w kilku piwach dostępnych na rynku. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie czy ktoś próbował już doświadczeń z aromatami ?

 

Mam na myśli coś takiego http://sklep.wypiekarnia.pl/go/_info/?user_id=327&lang=pl

 

Jest to profesjonalny produkt ' date=' niezwykle wygodny w użyciu.Posiada szerokie zatosowanie: ciasta, kremy, dodatek do kawy lub [b']alkoholi[/b] i innych potraw

Czy jest w ogóle sens? Aktualnie będę butelkował Pale Ale ale może w przyszłej warce spróbuję chociaż kilka kropel na butelkę.

 

Co o tym myślicie?

Właśnie sam zastanawiam się czy nie zakupić tego aromatu miodowego i nie dodać go do celów testowych do mojego weizena którego niedługo będę ważył.... Jak myślicie wyjdzie coś z tego ? będzie smak a raczej posmak miodu ?? w opisie jest napisane że wystarcza 1-2 krople dla uzyskania pożądanego efektu....

 

Próbował ktoś już ze sztucznym aromatem ??

Chcesz mieć piwo malinowe lub miodowe wlej soku,miodu do kufla nalej piwa i gotowe.

Edytowane przez maxhot
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie czy ktoś próbował już doświadczeń z aromatami ?

 

Mam na myśli coś takiego http://sklep.wypiekarnia.pl/go/_info/?user_id=327&lang=pl

 

 

Czy jest w ogóle sens? Aktualnie będę butelkował Pale Ale ale może w przyszłej warce spróbuję chociaż kilka kropel na butelkę.

 

Co o tym myślicie?

Właśnie sam zastanawiam się czy nie zakupić tego aromatu miodowego i nie dodać go do celów testowych do mojego weizena którego niedługo będę ważył.... Jak myślicie wyjdzie coś z tego ? będzie smak a raczej posmak miodu ?? w opisie jest napisane że wystarcza 1-2 krople dla uzyskania pożądanego efektu....

 

Próbował ktoś już ze sztucznym aromatem ??

Chcesz mieć piwo malinowe lub miodowe wlej soku' date='miodu do kufla nalej piwa i gotowe.[/quote']

Generalnie moim zdaniem, jest to najlepszy pomysł! A na bazę takiego piwa bym proponował Cream Ale, z tym, że zamiast kukurydzy bym zastąpił część zasypu ryżem gotowanym, czyli będziemy mieli neutralne smakowo piwo. A wtedy do gotowego piwa do kufla dodawać miód, syropy itd. Innego rozsądnego wyjścia nie ma. Bo miód zmieni smak, po odfermentowaniu, soki owocowe również, słodycz zostanie przerobiona na alkohol czasami z rozpuszczalnikowymi posmakami.

 

Co innego to fermentować piwo z owocami, ale to inna historia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ktoś z tego forum chciał zrobić desperados na bazie brewkitu cerveza + aromat tequila... po tym jak zmieszał aromat z piwem z puszki na próbę napisał że nie warto, nie wiem jak to będzie z aromatem miodowym, jak ma Ci wyjść coś jak staropolskie miodowe albo jakaś perła to lepiej nie rób wcale:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.