amap Opublikowano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) 2.10.2016 - #92 tankard zasyp* pale ale bestmalz 2,9kg * cukier stołowy 0,35kg * karmelowy 150 strzegom 0,16kg * płatki jęczmienne 0,2kg * czekoladowy 400 strzegom 0,04kgzacieranie* 60' - 66°C* 5' - 78°Cgotowanie 60'/chmielenie* 60' - goldings 6,2ak 40g* 30' - goldings 6,2ak 10g* 15' - mech irlandzki - łyżeczka drożdże:* M79 burton unionedyta:21l i 11blg Edytowane 2 Października 2016 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) 9.10.2016 - #93 marźlak zasyp* wiedeński strzegom 3,5kg * pilzneński castle malting 1,5kg * monachijski strzegom 1,5kg * karmelowy 150 strzegom 0,16kg zacieranie* 60' - 67°C* 5' - 78°Cgotowanie 60'/chmielenie* 60' - hallertauer mittelfrueh 3ak 30g * 30' - hallertaue hersbrucker 4,2ak 20g* 20' - hallertauer mittelfrueh 3ak 20g* 15' - mech irlandzki - łyżeczka drożdże:* wlp833 german bock lageredyta:22l i 15blg Edytowane 9 Października 2016 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 #92 z 1,5 i na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 #92 przelane do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) 17.10 - #94 - Stare: Zasyp * słód pale ale - 5kg * słód monachijski - 0,8kg * słód pszeniczny - 0.3kg * słód biscuit - 0.3kg * słód karmelowy 600 - 0.1kg * jęczmień prażony - 0,04kg Zacieranie * 60' - 67°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 40g żatecki * 0' - 10żatecki * 0' - 20sybilla Drożdże * Burton ale Edit: 21l - 18° BLG Edytowane 17 Października 2016 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 21.10 - #95 - Flondra: Zasyp* słód wiedeński - 1,617kg * pszenica niesłodowana - 0,8kg* słód monachijski - 0,383kg* słód carahell - 0.36kg* słód caravienna - 0.36kg ?* słód aroma - 0.36kg * słód special b - 0.36kgZacieranie* 20' - 50°C * 40' - 63°C * 30' - 72°C * 10' - 76°CGotowanie 60'/chmielenie* 60' - 10g marynka ?Drożdże* lambic blend by leszczEdit:15l - 12,1° BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoktorPio Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Mam pytanko jakie masz pH wody do zacierania swoich piw i czy jakoś kondycjonujesz wodę ? Jeśli tak to czym i w jakich proporcjach ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 7,8 ph według danych z mpwik i nie, nie modyfikuje jej specjalnie, czasami dodaje chlorek wapnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 #94 - zeszała do 5blg, zabutelkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 #93 zeszła do 3 i do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) 19.11 - #96 zieloneZasyp* pszeniczny 1,960 kg* pilzneński 0.625* barwnik 880 mlZacieranie50' - 67stopni10' - 72stopnie2' - 78stopniChmielenie/gotowanie 60'* 60' - sybilla 30g* 5' - amarillo 30g* 15' - mech irlandzki 10gDrożdżeTV2 18l i 12,9blg Edytowane 20 Listopada 2016 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) 05.12.2016 - #97 - oldalektoresZasyp:pale ale 3690 Wedzony 1310monach 0.9Special b 0.3Aroma 0.2Kawowy 0.5Jeczm prazony 0,07Zacieranie 60' - 67'Gotowanie/chmielenie 60'- Saaz 40g - 60'- ekg 20g - 5'- Saaz 10g - 0'- Ekg 10g - 0'- Mech irlandzki 5gDrożdżeTv2 Edyta 18,2 blg i 21l Edytowane 4 Grudnia 2016 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 #96 zeszła do 3 i do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) 27.12.2016 - #98 - irda Zasyp* słód pale ale bestmalz - 2,5kg* słód czerwony strzegom - 2kg* słód special B castle m - 0,15kg* słód karmelowy 600 strzegom - 0,15kg* słód czekoladowy 400 strzegom - 0,15kg Zacieranie* 60' - 67CGotowanie 60'/chmielenie* 60' - 40g ekg 6,2ak* 10' - 10g ekg 6,2ak* 15' - 10g mechDrożdże London ESB Ale edyta 20l i 12,5blg Edytowane 27 Grudnia 2016 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) 28.12.2016 - #99 - arbiter elegantiarum VZasyp* słód pilzneński bestmalz - 4kg* słód buiscuit castle - 0,2kg* cukier - 1,2kgZacieranie* 30' - 68C* 30' - 65CGotowanie 60'/chmielenie* 60' - 20g ekg 6,2ak* 15' - 20g sybilla ?ak* 15' - 10g mechDrożdżeabbey aleedyta20l i 19blg Edytowane 3 Stycznia 2017 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 A Edyta to pewnie jakiś dodatek żeński ... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 #97 zeszła do 5 i do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 29.12 - #100 - OBE II: Zasyp* słód pale ale bestmalz - 2,374kg * słód pale ale fawcett - 2,374kg * kasza kukurydziana - 0,8kg* cukier - 0,167kg * jęczmień prażony - 0,05kgZacieranie* 90' - 67°Cpodgrzanie do 78°CGotowanie 90'/chmielenie* 90' - 80g goldings 6,1%ak * 30' - 20g bramling cross 5%ak * 30' - 20g goldings 6,1%ak * 10' - 5g mech irlandzkidrożdże:* samuel smith edyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 #98 - zeszła do 2,5 blg i do butelek #100 - przelana na cichą - siare czuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 OBE to Old Black Ale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Old Burton Extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Takim szyfrem piszesz, ciężko coś się z Twoich notatek dowiedzieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 wszystko jest jasne dla mnie, jak coś to pytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 #100 zeszła do 2,5 blg i do butelek #99 zeszła do 0 i do klarowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się