amap Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 #69 - zabutelkowana z dodatkiem 3g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 #69 miała byc zabutelkowana dzisiaj - zeszła do 1blg - ale z braku czasu wyszło tylko przelanie do wiadra z kranem. gorycz potężna, bedę miał znowu do rozdania..... 28-45 IBU - potężna gorycz...tja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 #69 miała byc zabutelkowana dzisiaj - zeszła do 1blg - ale z braku czasu wyszło tylko przelanie do wiadra z kranem. gorycz potężna, bedę miał znowu do rozdania..... 28-45 IBU - potężna gorycz...tja... cyferki, cyferki.... liczy sie odczucie w ustach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) #64 - zlana z beczki i zabutelkowana z 2g cukru - czuć taniny i alkohol (!), chyba z długo przetrzymałem ale zobaczymy na jesień #58 - dostała zastrzyki z lactobacilusami Edytowane 7 Marca 2015 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 #69 - zabutelkowana z dodatkiem 3g cukruPróba mikrofonu po 5 dniach - łał, allllee.....:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Piszę się na tę potężną gorycz! A. Na to 69 też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 banany muszą wyjść, zwłaszcza że wb06 są przeterminowane o ponad dwa lata chmielenie będzie lomikiem masz butelkę jeśli będzie dobre A jak tam z rzeczoną buteleczką dla mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 banany muszą wyjść, zwłaszcza że wb06 są przeterminowane o ponad dwa lata chmielenie będzie lomikiem masz butelkę jeśli będzie dobre A jak tam z rzeczoną buteleczką dla mnie? jest, podrzucić mogę do crosisa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 banany muszą wyjść, zwłaszcza że wb06 są przeterminowane o ponad dwa lata chmielenie będzie lomikiem masz butelkę jeśli będzie dobre A jak tam z rzeczoną buteleczką dla mnie? jest, podrzucić mogę do crosisa? Pewnie, dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 nie dziękuj, rewelacji nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) #70 - zeszła do 3blg.... pójdzie do kega i butelek z 1,5g Edytowane 21 Marca 2015 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) #71 - mildlord II mildlord.bsmx mildlord II Mild Parametry: Początkowe blg: 11.7* (OG 1.046) Końcowe blg: 2.6* (FG 1.01) Alkohol objętościowo: 4.7% Objętość: 19l Czas gotowania: 60min Składniki / schemat chmielenia: 2kg Pilsnermalt 6RW (Castle Malting) - Castle Malting (3.4 EBC, 66.7%) 0.5kg BestMälz Caramel Pils - BestMälz (5 EBC, 16.7%) 0.25kg Czekoladowy jasny 400 - (350 EBC, 8.3%) 0.25kg Fawcett Crystal - Thomas Fawcett (160 EBC, 8.3%) 20g First Gold 6.4AA (19.8IBU) granulat - Gotowanie 60min 5g Irish Moss - Gotowanie 10 minut Zacieranie: Saccharification (Podgrzewanie 15min) 68°C 70min Mash Out (Podgrzewanie 10min) 78°C 5min Notatki: Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Amap, oznaczenie PB z kapsla to która warka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Amap, oznaczenie PB z kapsla to która warka? #47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ok, to powiem Ci, że to jeden z lepszych porterów domowych jakie próbowałem. Minusem była może szybko redukująca się piana, ale był niesamowicie bogaty w aromacie i bardzo, bardzo gładki w smaku. Wielkie dzięki za buteleczkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 polecam się na przyszłość nb. zabutelkowałem też w bączki - tam piana jest mniejsza i dłużej trzyma, ale właśnie dlatego wszystkie bączki są do otwarcia w przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 jak oceniasz używanie wtyczki do bsmx? coś byś poprawił? informacje się zgadzają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 jak oceniasz używanie wtyczki do bsmx? coś byś poprawił? informacje się zgadzają? mniej więcej - usunąłbym końcowe blg, bo zwykle publikuje w trakce zacierania oraz receptura powinna być wyświetlana tam gdzie chce - w tej chwili jest wyświetlana na początku posta, mimo tego, że ją umieściłem po swoim tekstem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) . Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 #71 zeszla do 2,5 blg i na cicha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 #72 - letni sezon drugi letnisezon2.bsmx letni saison 2015 Saison Parametry: Początkowe blg: 14.8* (OG 1.0589) Końcowe blg: 2.6* (FG 1.01) Alkohol objętościowo: 6.4% Objętość: 21l Czas gotowania: 60min Składniki / schemat chmielenia: 2.8kg Pilsnermalt 6RW (Castle Malting) - Castle Malting (3.4 EBC, 56.6%) 0.8kg Pszeniczny - (3 EBC, 16.2%) 0.7kg Wiedeński - (7 EBC, 14.1%) 0.2kg Bursztynowy - (30 EBC, 4%) 0.2kg Karmelowy 150 - (100 EBC, 4%) 0.25kg Cane (Beet) Sugar - (0 EBC, 5.1%) 30g Motueka 8AA (27.9IBU) szyszka - Gotowanie 60min 20g Saaz 4AA (6.2IBU) granulat - Gotowanie 20min 10g Saaz 4AA (1IBU) granulat - Gotowanie 5min 5g Irish Moss - Gotowanie 10 minut 20g Suszone zielone pomarańcze - Gotowanie 10 minut 20g Orange Peel, Bitter - Gotowanie 5 minut 10g Coriander Seed - Gotowanie 5 minut White Labs Belgian Saison I Ale WLP565 2015-04-20 Zacieranie: Protein Rest (Podgrzewanie 2min) 65°C 60min Saccharification (Podgrzewanie 15min) 72°C 15min Mash Out (Podgrzewanie 20min) 78°C 15min Notatki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 #71 zeszła do 1blg i zabutelkowana z dodatkiem 2,8g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 #72 - zeszła do 0 i zabutelkowana z 2,6g i 3,8g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 #73 - birdegarde brune Składniki: 3,24kg pilzneński (Castle Malting) - Castle Malting (3,4 EBC, 48,5%) 1,75kg pszeniczny - (3 EBC, 26,1%) 1kg monachijski - (12 EBC, 14,9%) 0,3kg melanoidowy - (59 EBC, 4,5%) 0,2kg cukier brązowy - (60 EBC, 3%) 0,1kg jęczmień prażony - (1300 EBC, 1,5%) 0,1kg zakwaszający - (3,5 EBC, 1,5%) 15g bouclier 10AA granulat - gotowanie 60min 10g first gold 6,44AA granulat - gotowanie 20min 10g saaz 3,1AA granulat - 1min zacieranie: 1. 63 - 15min 2. 66 - 45min + 5ml chlorek wapnia + 5g dap 3. 72 - 5min 4. 78 drożdże: starter 0,8l yeast bay wallonian farmhouse wyszło 22l i 18blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 O, skąd masz te pieczary? Zostawisz coś po fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się