amap Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 dostałech od kolegi lodzermenscha, a ty gustujesz w takich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 #73 - zeszła do 1,6blg i przelana na cichą w 11 stopniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) #74 - bylecobylejakbylebybyło: zasyp: 1kg pszeniczny bestmalz 1kg wiedeński I strzegom 1kg cukier 0,467kg caramel pils bestmalz 0,107kg zakwaszający zacieranie: 45' - 63C 15' - 72C 1' - 78C gotowanie/chmielenie: 60' - saaz 3,1ak 50g 15' - first gold 6,44 ak 20g 5' - bouclier 10,59ak 35g edit: 19l i 12,2blg Edytowane 31 Maja 2015 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 #74 zeszła do 4blg, dodano: - 15g motueka w szyszce - 15g mosaic w granulacie - 50g citry w granulacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) #75 - 1868 William Younger Bg: zasyp: 3,7kg pale ale fawcett malsters 0,3kg jęczmień parzony strzegom zacieranie: 60' - 69C 1' - 78C gotowanie/chmielenie: 120' - fuggles 4,9ak 43g 60' - fuggles 4,9ak 15g 0' - fuggles 4,9ak 15g drożdże: wlp039 east midlands ale (nottingam ale) edit: 18l i 11,9blg Edytowane 8 Czerwca 2015 przez amap zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 #74 - zeszła do 0,5blg i zabutelkowana z dodatkiem 2,6g cukru - wyszła amerykańska pszenica tfu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 #75 - zeszła do 4,1blg i na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) #76 - Eldridge Pope 1896 LTS: zasyp: 3,5 kg pale ale fawcett malsters 0,285 kg jęczmień parzony strzegom 0,295 kg brown fawcett malsters 0,52 kg a`la cukier inwertowany nr 2 zacieranie: 120' - 69C 1' - 78C gotowanie/chmielenie: 120' - boadicea 6,05ak 48g 120' - fuggles 4,9ak 17g 90' - ekg 6ak 20g 45' - ekg 6ak 20g drożdże: wlp039 east midlands ale (nottingam ale) edit: 19l i 13blg Edytowane 21 Czerwca 2015 przez amap zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 #75 - nie zeszła już niżej więc zabutelkowana z 1,7g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 #73 - po m-cu leżakowanie poszła do butelek z 2,6g. zeszła do 2blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Masz może te WLP039? Przydałyby się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 LTS'a jeszcze robiom, jak skończom w niedziele to będom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Bierę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) 28.06 - #77 - Aliena laudatis, vestra ignoratis II:Zasyp* słód dymiony dębem - 3kg* słód pszeniczny - 0,25kgZacieranie* 15' - 52°C* 35' - 65°C* 30' - 72°Cpodgrzanie do 78°CGotowanie 60'/chmielenie* 60' - 9g lomik ?%ak * 60' - 11g iunga ?%ak * 10' - 6g mech irlandzkiDrożdże:* Drożdże grodziskie edit: wyszło 21l i 8blg Edytowane 28 Czerwca 2015 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 #76 - 4,7blg #77 - 2,3blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 10.07 - #78 - OBE (old burton extra): Zasyp* słód pale ale bestmalz - 2,374kg * słód pale ale fawcett - 2,374kg * kasza kukurydziana - 0,7kg* cukier - 0,167kg * słód karmelowy 600 strzegom - 40gZacieranie* 120' - 67°Cpodgrzanie do 78°CGotowanie 120'/chmielenie* 90' - 60g hallertau mittelfruh 4,9%ak * 90' - 5g ekg 6%ak * 30' - 38g hallertau mittelfruh 4,9%ak * 10' - 5g mech irlandzkidrożdże:* wlp039 east midlands ale (nottingam ale) wyszło 19l i 16blg zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 #77 zeszła do 1,5 blg i zabutelkowana z 2,6g oraz 3,8g cukru, zobaczymy która będzie lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) #78 - zeszła do 2,7blg i na cichą z 50g fuggles 4,9ak Edytowane 24 Lipca 2015 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 #76 - zeszła do 3,7blg i zabutelkowana z 1,7g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 #78 - połowa zabutelkowana z 1,6g cukru a połowa trafiła do beczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 do lambiców w ilości 2x5l doszły czereśnie w ilości 3,5kg - to juz nowa warka jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 11.09 - #79 - 1871 (mild): Zasyp* słód pale ale bestmalz - 5kg Zacieranie* 70' - 62-66°Cpodgrzanie do 78°CGotowanie 135'/chmielenie* 135' - 25g hallertau tradition 4,4%ak * 45' - 25g hallertau tradition 4,4%ak * 20' - 5g mech irlandzkidrożdże:* wlp022 essex ale yeast wyszło 19l i 15,2blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mild 15 blg i bez karmelowych? mark266 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 warzone przez carlsberga w XIX wieku, powinno się jeszcze godzinę pogotować ale nie miałem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 #78 - druga część zabutelkowana z dodatkiem 1,7g po prawie 2 m-cach w beczce jest moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się