Skocz do zawartości

browar radwanicki


amap

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

#74 - bylecobylejakbylebybyło:

 

zasyp:

1kg pszeniczny bestmalz

1kg wiedeński I strzegom

1kg cukier

0,467kg caramel pils bestmalz

0,107kg zakwaszający 

 

zacieranie:

45' - 63C

15' - 72C

1' - 78C

 

gotowanie/chmielenie:

 

60' - saaz 3,1ak 50g

15' - first gold 6,44 ak 20g

5' - bouclier 10,59ak 35g

 

edit:

19l i 12,2blg

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#75 - 1868 William Younger Bg:

 

zasyp:

3,7kg pale ale fawcett malsters

0,3kg jęczmień parzony strzegom

 

zacieranie:

60' - 69C

1' - 78C

 

gotowanie/chmielenie:

120' - fuggles 4,9ak 43g

60' - fuggles 4,9ak 15g

0' - fuggles 4,9ak 15g

 

drożdże:

wlp039 east midlands ale (nottingam ale)

 

edit:

18l i 11,9blg

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#76 - Eldridge Pope 1896 LTS:

 

zasyp:

3,5 kg pale ale fawcett malsters

0,285 kg jęczmień parzony strzegom

0,295 kg brown fawcett malsters

0,52 kg a`la cukier inwertowany nr 2

 

zacieranie:

120' - 69C

1' - 78C

 

gotowanie/chmielenie:

120' - boadicea 6,05ak 48g

120' - fuggles 4,9ak 17g

90' - ekg 6ak 20g

45' - ekg 6ak 20g

 

drożdże:

wlp039 east midlands ale (nottingam ale)

 

edit:

19l i 13blg

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

28.06 - #77 - Aliena laudatis, vestra ignoratis II:

Zasyp

* słód dymiony dębem - 3kg
* słód pszeniczny - 0,25kg

Zacieranie

* 15' - 52°C
* 35' - 65°C
* 30' - 72°C
podgrzanie do 78°C

Gotowanie 60'/chmielenie

* 60' - 9g lomik ?%ak

* 60' - 11g iunga ?%ak

* 10' - 6g mech irlandzki

Drożdże:

* Drożdże grodziskie

 

edit:

wyszło 21l i 8blg

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

10.07 - #78 - OBE (old burton extra):

Zasyp

* słód pale ale bestmalz - 2,374kg

* słód pale ale fawcett - 2,374kg

* kasza kukurydziana - 0,7kg
* cukier - 0,167kg

* słód karmelowy 600 strzegom - 40g

Zacieranie

* 120' - 67°C
podgrzanie do 78°C

Gotowanie 120'/chmielenie

* 90' - 60g hallertau mittelfruh 4,9%ak

* 90' - 5g ekg 6%ak

* 30' - 38g hallertau mittelfruh 4,9%ak

* 10' - 5g mech irlandzki

drożdże:

* wlp039 east midlands ale (nottingam ale)

 

wyszło 19l i 16blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

11.09 - #79 - 1871 (mild):

Zasyp

* słód pale ale bestmalz - 5kg


Zacieranie

* 70' - 62-66°C
podgrzanie do 78°C

Gotowanie 135'/chmielenie

* 135' - 25g hallertau tradition 4,4%ak

* 45' - 25g hallertau tradition 4,4%ak

* 20' - 5g mech irlandzki

drożdże:

* wlp022 essex ale yeast

 

wyszło 19l i 15,2blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.