dori Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Ile receptur tyle pewnie pomysłów. Mój jest taki, że chmiel goryczkowy wsyp na początku gotowania, a aromatyczny 5 minut przed końcem gotowania. Dyskusja zaczęła się od zestawu homebrewing.pl, w nim czasy chmielenia wyglądają następująco: Czas gotowania 60 minut30g chmielu Marynka dodaj po pierwszych oznakach gotowania, po 50 minutach 30g Lubelskiego. Po 60 minutach wyłączyć gotowanie i przenieść do chłodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się