seler Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Cos a'la IRA chcę zrobić a mam takie słody: Monahijski 5kg Bisquit 0,5kg Carahell 1kg Wiedeński 1kg Amber 0,2lg Crystal 0,3kg Palony jęczmień 0,3kg Drożdzę windsor chmiel marynka i lubelski własny Jak to najlepiej połączyć w lekkie, aromatyczne ale z wyraźnym chmielem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Fermentowane Windsorami to raczej nie będzie "lekkie" - one zostawiają dużo ekstraktu końcowego w słodkiej postaci. Nawet jak wytrawnie zatrzesz, to pewnie będzie słodki finisz. Do "zaczerwienienia" powinno wystarczyć Ci ze 30-35g jęczmienia palonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Fermentowane Windsorami to raczej nie będzie "lekkie" - one zostawiają dużo ekstraktu końcowego w słodkiej postaci. Nawet jak wytrawnie zatrzesz, to pewnie będzie słodki finisz Słodycz myślę zbilansować dochmieleniem na smak, bardziej się zastanawiam nad tym że musze raczej spory zasyp monachijskiego zrobic i zastanawiam się czy to nie zaszkodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się