zgoda Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Piwo jest przegazowane i nie daje się nalać na raz. Kolor: miedź, to co nalałem na pierwszy raz było idealnie klarowne Piana: wybitnie duża, ale szybko opada, nie utrzymuje się mimo wysokiego nagazowania Zapach: ziołowy, kojarzący się raczej z masarnią niż z browarem (majeranek?) Smak: jednak majeranek! i chyba jakieś inne zioła... goryczka jest ziołowa a nie chmielowa, czuje się ją z przodu języka, tak jak grejfrut - i jest cierpka Na języku: czuć wysokie nagazowanie, ale nie jest to nieprzyjemne, dodatkowo "rozsmarowuje" to tę ziołową goryczkę po języku Kolejne piwo, które jest przyjemnym przypomnieniem, że "świat się nie kończy na BJCP". Pomimo spodziewanej mocy (ile może mieć dubbel, z 6.5%?) wchodziło zaskakująco gładko. A wysokie nagazowanie zapewniło dodatkową atrakcję podczas odbijania się - te wszystkie ziołowe smaczki... Dzięki, Michał, bardzo inspirujące piwo. Smaczne i zaskakująco dobrze pijalne jak na dubbla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Piołun i dziki rozmaryn (nie mylić z rozmarynem stosowanym w kuchni) Przepraszam za to przegazowanie, większość piw belgijskich taka mi wyszła http://www.piwo.org/forum/p91569-16-03-2011-12-04-10.html#p91569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się