JacekKocurek Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Do zaszczepienia w temperaturach lagerowych, czyli w temp. około 10 stopni? Nawet poniżej, bo 6-8°C. Szczepienie powinno się prowadzić w temperaturze niższej od docelowej temperatury fermentacji głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 jkocurek pisałeś: "........................do "ciepłego startu" (co najmniej 18°C).Do temp. lagerowych schładza się brzeczkę po pojawieniu się oznak fermentacji." Jeśli będę miał odpowiednią ilość gęstwy mogę ją użyć do brzeczki o temp. 10 stopni i fermentowania w 10 stopniach? Czyli skoro jest mało fermentację rozpocząć w 20 stopniach. Dobrze kombinuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Jeśli będę miał odpowiednią ilość gęstwy mogę ją użyć do brzeczki o temp. 10 stopni i fermentowania w 10 stopniach? Czyli skoro jest mało fermentację rozpocząć w 20 stopniach.Dobrze kombinuję? Dobrze. Im wyższa temperatura tym mniej drożdży. Polecam tę stronę do obliczania ilości drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys123 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 jkocurek dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się