zgoda Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Sweet (milk) stout, który dostałem za gęstwę Stefanów latem, wypiłem szybko i się nie mogłem zebrać żeby wpisać na forum. Piana: ogromna, beżowa, drobnoziarnista, nieźle się trzymała. Kolor: czarny, zupełnie nieprzejrzysty. Jak to na stouta przystało. Zapach: słaby, przede wszystkim palony z niewielką domieszką ciemnych owoców. Smak: umiarkowana gorzkość palonego ziarna, goryczka chmielowa niewyraźna, przykryta palonym ziarnem. Tekstura: bardzo mocno przegazowane, aż szczypie w język. Wytrawne, mało co czuć tę laktozę. Nie wiem ile tej laktozy w nim było, ale wydaje mi się, że za mało. Ogólnie wydaje mi się, że za mało ten stout był "sweet", a za bardzo "dry" - i chyba dlatego tak mi smakował, bo się nie mogę zdecydować którą wersję lubię bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) laktozy dałem 200g/ 20l - faktycznie moim zdaniem też jej nie czuć - ale to był mój stout Edytowane 20 Października 2011 przez suchy3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi