Kasanga Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam, 100g. na 20l. STOUT-a 12°Blg do refermentacji będzie ok ? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ja bym dał 50g, stout nie powinien być mocno nagazowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Witam,100g. na 20l. STOUT-a 12°Blg do refermentacji będzie ok ? pozdrawiam. 100g czego? Cukru, glukozy czy suchego ekstraktu? Cukru - może ciut za dużo, 80-90g by starczyło. Glukozy - raczej ok. Ekstrakt - może być za mało, chyba lepiej 120g. Ja bym dał 50g, stout nie powinien być mocno nagazowany. Nie, no 50g to do kega. Do butelek te 80g cukru będzie ok. Edytowane 25 Października 2011 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Fakt nie napisałem , cukier. Dzięki za pomoc. Czas do zmagań z kapslownicą jeszcze się nie do końca zaprzyjaźniliśmy. Edytowane 25 Października 2011 przez Kasanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Fakt nie napisałem , cukier. No to 60g jeśli bardziej ortodoksyjnie, 80g jeśli wolisz mocniejsze nasycenie, ale jednak w stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Dam 80g. wolę nagazowane no i z pianą. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Ja bym dał 50g' date=' stout nie powinien być mocno nagazowany.[/quote']Nie, no 50g to do kega. Do butelek te 80g cukru będzie ok. Jak dla mnie 50g cukru na 20l stouta (do butelek) jest ok, lubię lekko nagazowane piwa Edytowane 25 Października 2011 przez damian_ia4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Oj doświadczenia mi trzeba doświadczenia, a tu tyle czasu od zacierania do degustacji trzeba odczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1024 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 na pewno nie 150g piwo pięknie nagazowane ale piana trzyma wtedy 30min, jak kolega napisał koło 70-80 cukru będzie ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się