pucek Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Hej Mam zestaw z HB 'Special Bitter' i planuję go w końcu uwarzyć w nadchodzący weekend. Skład: - pilzeński Litovel 4kg - karmelowy CastleMalting Crystal 150 0,20kg - palony jęczmień Weyermann 50g Chmiele: - goryczkowy Perle 20g - aromatyczny East Kent Goldings 30g Drożdże S-04 chyba, że znajdę w Warszawie jakąś gęstwę do weekendu. Ale mam jeszcze do dyspozycji chmiele: - Wilamette 50g - Tetnanger 10g Zastanawiałem się nad chmieleniem na zimno Tetnangerem (lubię jego aromat). Moglibyście doradzić czy to dobry pomysł? Może ma ktoś z was ma jeszcze jakąś sugestię jak poeksperymentować z tym zestawem? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się