KeyZi Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam, sobotę uwarzyłem drugie piwo z zacierania takie jak w tytule, dziś poszedłem do browarni zobaczyć jak tam to wygląda i nie zauważyłem oznak fermentacji. Wieko nie jest ani wypukłe, a wódka w rurce jest w obu bańkach na równym poziomie. Po podniesieniu wieka zauważyłem trochę zbiegowisk bąbelków na powierzchni. Czy przebieg jest prawidłowy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Od soboty to w sumie jeśli było tam dość ciepło mogło to odfermentować już swoje (choć fakt szybko coś). Zmierz ekstrakt i napisz ile wyszło oraz ile było na początku. Edytowane 26 Października 2011 przez Marmur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Dokładnie , od soboty spokojnie mogła już burzliwa się skończyć. Ale tylko pomiar Blg potwierdzi. Jeśli przez dwa, trzy kolejne dni się Blg nie zmieni , można przelewać na cicha , jeśli ją zamierzasz robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi