Skocz do zawartości

Brak oznak fermentacjii, czy poprawnie? Brown Ale Mild


KeyZi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sobotę uwarzyłem drugie piwo z zacierania takie jak w tytule, dziś poszedłem do browarni zobaczyć jak tam to wygląda i nie zauważyłem oznak fermentacji. Wieko nie jest ani wypukłe, a wódka w rurce jest w obu bańkach na równym poziomie. Po podniesieniu wieka zauważyłem trochę zbiegowisk bąbelków na powierzchni. Czy przebieg jest prawidłowy? Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Od soboty to w sumie jeśli było tam dość ciepło mogło to odfermentować już swoje (choć fakt szybko coś). Zmierz ekstrakt i napisz ile wyszło oraz ile było na początku.

Edytowane przez Marmur
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie , od soboty spokojnie mogła już burzliwa się skończyć. Ale tylko pomiar Blg potwierdzi. Jeśli przez dwa, trzy kolejne dni się Blg nie zmieni , można przelewać na cicha , jeśli ją zamierzasz robić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.