gregus Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Po roku od wpadnięcia na pomysł uwarzenia sobie piwa i po 5 miesiącach czytania wątków na forum, przyszedł czas aby przystąpić do działania Dotychczas były to wina, nalewki, likiery, a 2 tygodnie temu rozlałem pierwszy cydr jabłkowy - taki na lenia z "biedronki" - i już leżakuje w piwnicy Wczoraj zaś nastawiłem pierwsze piwko - z totalnego braku czasu (zestaw zakupiłem miesiąc temu i nie było kiedy się tym zająć) na razie gotowiec: coopers european lager (tak, wiem, wiele opinii tu czytałem, że to nie najlepszy wybór na początek, ale dla mnie najważniejsze, że zacząłem). Dziś pięknie bulgocze, a bulgotanie przypomina mi, że muszę jeszcze dokładnie butelki umyć ... I tyle w ramach wstępu i powitania ... Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 No faktycznie rzut beretem. Witaj na forum! Życzę Ci miłego zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pauler Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witaj na forum. Ja też zaczynałem o cięższych alkoholi. Zacznij zacierać a myślę że wciągnie Cię to bardziej od pozostałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam i pozdrawiam z Gdańska, powodzenia w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ... Fajna sprawa, ta mapka - dzięki niej zobaczyłem, że na moim osiedlu jest jeden "zaawansowany" piwowar Witaj, w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych jeszcze raz witam i... do zobaczyska! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witamy na forum i życzę owocnych działań ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregus Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witaj, w sumie to dopiero teraz obczaiłem twój przywitalny post jak byś miał ochote popatrzeć jak sie zaciera piwko począwszy od śrutowania aż do zadania drożdżaków to zapraszam sasiada na mały pokaz.... oczywiście powiązany z degustacją wyrobów domnowych jeszcze raz witam i... do zobaczyska! hehe, lepiej późno niż wcale jak nastanie sezon "ogródkowy", to na pewno skorzystam, szczególnie z tej części degustacyjnej a z kursu praktycznego też chętnie skorzystam - zawsze to szybciej człowiek się uczy gdy ktoś "pokazuje i objaśnia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się