zgoda Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ustabilizuje się z czasem jak dojdziesz do wprawy. Pytanie laika - jaka powinna być średnia wydajność w domowym browarze by powiedzieć że jest dobrze ? Przewidywalna - tylko to się liczy. Cyferki nie mają żadnego znaczenia porównawczego, bo zależą od hardware i procesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ustabilizuje się z czasem jak dojdziesz do wprawy. Pytanie laika - jaka powinna być średnia wydajność w domowym browarze by powiedzieć że jest dobrze ? Przewidywalna - tylko to się liczy. Cyferki nie mają żadnego znaczenia porównawczego' date=' bo zależą od hardware i procesu.[/quote'] Z tym się zgodzę, od kiedy zacieram w lodówce wychodzi mi nieprzyzwoicie niska wydajność, ale jako że jest ona powtarzalna, a lodówka jest bardzo wygodna w użyciu to po prostu dosypuję o kilkaset gramów więcej słodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ustabilizuje się z czasem jak dojdziesz do wprawy. Pytanie laika - jaka powinna być średnia wydajność w domowym browarze by powiedzieć że jest dobrze ? Ja przyjmuję że z 1 kg słodu wychodzi dobre 5l 12-13 blg A mi wychodzi mniej. Dałem rade uzyskać podobne wyniki, niestety ze stratą dla piwa. Generalnie moim zdaniem więcej nie oznacza lepiej I mogę to udowodnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się