zgoda Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ustabilizuje się z czasem jak dojdziesz do wprawy. Pytanie laika - jaka powinna być średnia wydajność w domowym browarze by powiedzieć że jest dobrze ? Przewidywalna - tylko to się liczy. Cyferki nie mają żadnego znaczenia porównawczego, bo zależą od hardware i procesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ustabilizuje się z czasem jak dojdziesz do wprawy. Pytanie laika - jaka powinna być średnia wydajność w domowym browarze by powiedzieć że jest dobrze ? Przewidywalna - tylko to się liczy. Cyferki nie mają żadnego znaczenia porównawczego' date=' bo zależą od hardware i procesu.[/quote'] Z tym się zgodzę, od kiedy zacieram w lodówce wychodzi mi nieprzyzwoicie niska wydajność, ale jako że jest ona powtarzalna, a lodówka jest bardzo wygodna w użyciu to po prostu dosypuję o kilkaset gramów więcej słodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ustabilizuje się z czasem jak dojdziesz do wprawy. Pytanie laika - jaka powinna być średnia wydajność w domowym browarze by powiedzieć że jest dobrze ? Ja przyjmuję że z 1 kg słodu wychodzi dobre 5l 12-13 blg A mi wychodzi mniej. Dałem rade uzyskać podobne wyniki, niestety ze stratą dla piwa. Generalnie moim zdaniem więcej nie oznacza lepiej I mogę to udowodnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi