ijon Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zacierane 52-50*-30 min, 63-61* - 30 min, 73-71* - 30 min i mash out. Termometr z Ikei (wspomagam się raz czy dwa razy przy zacieraniu spirytusowym w celu potwierdzenia pomiaru). Pilzneński 4kk + cara 20 0,25kg w 13 litrach. Saszetka zaczęła puchnąć nie czekałem dłużej napisał producent, że nie musi całkiem spuchnąć ( teraz już im nie wierzę i będę robił startery). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ijon Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Po podniesieniu temperatury do ok 12-13 stopni i kilkukrotnym wzburzaniu zaczęło powoli fermentować. Zakładając, że to nie aktywowały się jakieś dzikusy tylko Wyeasty czy po zakończeniu (pozytywnym jeżeli będzie) warto zbierać gęstwę do kolejnej warki czy spisać je na straty i zrobić nowy starter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Teraz trudno powiedzieć, zobaczysz jak Ci odfermentują, jaki będzie smak piwa po fermentacji, jaki będzie zapach gęstwy itg. Poczekaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się