DeeCann Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam Dzisiaj rano patrze, a zamiast +10C ( ustawione na sterowniku ) w lodówce mam -1.7C :o ... a lodówka chodzi. Najwyraźniej zwariował ... pytanie czy da się coś z tym zrobić ( dodam, że ze mnie elektronik jak z koziej d..y trąba ) czy już mogę szukać nowego. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam Dzisiaj rano patrze, a zamiast +10C ( ustawione na sterowniku ) w lodówce mam -1.7C :o ... a lodówka chodzi. Najwyraźniej zwariował ... pytanie czy da się coś z tym zrobić ( dodam, że ze mnie elektronik jak z koziej d..y trąba ) czy już mogę szukać nowego. pozdrawiam Odłącz i podłącz sterownik do zasilania. Poruszaj wtyczką od agregatu, którą masz podłączoną do sterownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam Dzisiaj rano patrze' date=' a zamiast +10C ( ustawione na sterowniku ) w lodówce mam -1.7C :o ... a lodówka chodzi. Najwyraźniej zwariował ... pytanie czy da się coś z tym zrobić ( dodam, że ze mnie elektronik jak z koziej d..y trąba ) czy już mogę szukać nowego. pozdrawiam[/quote'] Odłącz i podłącz sterownik do zasilania. Poruszaj wtyczką od agregatu, którą masz podłączoną do sterownika. Przed wyjściem do fabryki kompletnie go wyłączyłem bo miałbym lody oktoberowe Dobrze, że do butelek dzisiaj trafia .. przyjdę to spróbuje go podpiąć jeszcze raz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Najczęściej w tego typu regulatorach pada czujnik, triak co jest bardziej prawdopodobne, ewentualnie zgrzane styki przekaźnika. Jeden z objawów to triak przewodzący, cały czas podaje napięcie na agregat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Niestety ... "reset" nie pomaga No to teraz pytanie czy jako laik jestem w stanie coś z tym zrobić ? W zasadzie nadaje się to już na forum elektrody pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 u mnie były podobne objawy.... też ujemne temperatury załapałem, wina obarczyłem sterownik.... ale... włączyłem kilka dni temu lodówkę bez niego, coby się piwko schłodziło do spożycia... pracowała jak szalona, chodziła nonstop ciągle rozłączanie przez sterownik skopało agregat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 u mnie były podobne objawy....też ujemne temperatury załapałem, wina obarczyłem sterownik.... ale... włączyłem kilka dni temu lodówkę bez niego, coby się piwko schłodziło do spożycia... pracowała jak szalona, chodziła nonstop ciągle rozłączanie przez sterownik skopało agregat? Hmm ... tego nie sprawdzałem, muszę dzisiaj lodówe podłączyć. Ale sterownik nie działa bo podłączyłem pod niego lampkę i ustawiałem temperatury w różnych zakresach ( poniżej i powyżej ) i non stop daje napięcie na wyjściu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Skoro non stop daje napięcie na wyjściu to masz zwarty element wykonawczy (triak, tranzystor sterujący przekaźnikiem lub sam przekaźnik). Edytowane 9 Grudnia 2011 przez mareks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Skoro non stop daje napięcie na wyjściu to masz zwarty element wykonawczy. Ok ... jak pisałem znam się na tym jak na balecie także poproszę teraz z polskiego na moje jeśli można (triak, tranzystor sterujący przekaźnikiem lub sam przekaźnik) - ahhaaaaa pozdrawiam Edytowane 9 Grudnia 2011 przez DeeCann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Jak masz na gwarancji to reklamuj a jak nie to odkręć do środka, cyknij zdjęcie. Zobaczę co tam siedzi w środku, najwyżej kupisz nowy element i go wlutujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Wrzuciłem 3 różne fotki ... duże także na zewnątrz http://cl.ly/3k3e2O3m0Z351T0Y0n3Z http://cl.ly/1m1O2I3t2S3e21210O1J http://cl.ly/3s3T2E3a0I3n2K2I472l pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi