olo333 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jedną z wielu rzeczy, jaką nauczyło mnie piwowarstwo domowe, to picie piwa z kufla, zarówno domowego jak i kupionego. Kiedyś też piłem z butelki lub puszki, dziś robię to z niesmakiem tylko wtedy, gdy nie mam wyboru. Pijąc piwo oceniamy nie tylko smak, ale także kolor, aromat, klarowność i oczywiście piankę - tego w butelce nie uświadczysz. Jak trochę osadów do kufla się dostanie to nic Ci nie grozi, ale zawsze staram się by było tego jak najmniej. Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbasss Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 olo333 - dziękuje za odpowiedź. Co do samego przelewania - robisz to tradycyjnie jak zwykłe piwo do kufla? i jak rozumiem zostawiasz zawsze troche piwa z osadem w butelce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 olo333 - dziękuje za odpowiedź. Co do samego przelewania - robisz to tradycyjnie jak zwykłe piwo do kufla? i jak rozumiem zostawiasz zawsze troche piwa z osadem w butelce? Tu masz instrukcję : http://www.piwo.org/topic/3760-instrukcja-picia-piwa-domowego/ Trochę piwa poświęcam i zostawiam z osadem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi