olo333 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jedną z wielu rzeczy, jaką nauczyło mnie piwowarstwo domowe, to picie piwa z kufla, zarówno domowego jak i kupionego. Kiedyś też piłem z butelki lub puszki, dziś robię to z niesmakiem tylko wtedy, gdy nie mam wyboru. Pijąc piwo oceniamy nie tylko smak, ale także kolor, aromat, klarowność i oczywiście piankę - tego w butelce nie uświadczysz. Jak trochę osadów do kufla się dostanie to nic Ci nie grozi, ale zawsze staram się by było tego jak najmniej. Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbasss Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 olo333 - dziękuje za odpowiedź. Co do samego przelewania - robisz to tradycyjnie jak zwykłe piwo do kufla? i jak rozumiem zostawiasz zawsze troche piwa z osadem w butelce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 olo333 - dziękuje za odpowiedź. Co do samego przelewania - robisz to tradycyjnie jak zwykłe piwo do kufla? i jak rozumiem zostawiasz zawsze troche piwa z osadem w butelce? Tu masz instrukcję : http://www.piwo.org/topic/3760-instrukcja-picia-piwa-domowego/ Trochę piwa poświęcam i zostawiam z osadem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się