przemski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 w jednym z przepisów trafiłem na "honey malt" pod jaką nazwą handlową ten słód występuje u nas bo "miodowego" nie znalazłem w BA ani piwodzieju BeerSmith ma w swojej bazie ów "honey malt" z adnotacją że to słód kanadyjski: "Intensely sweet - adds a sweet malty flavor sometimes associated with honey. Also called Brumalt." czym z naszej rodzimej oferty najlepiej zastąpić ten słód? przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wyszukiwarką -> http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?id=5688 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie produkuj niepotrzebnie tylu wątków, wystarczy poszukać - wyszukiwarka nie gryzie http://www.piwo.org/forum/szukaj.php?cx=015632975975815990963%3Abvlhhajzsha&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-2&q=honeymalt&sa=Szukaj&siteurl=www.piwo.org%2Fforum%2Fsearch.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 he, he jedna myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 dzięki, zanim zapytałem na forum konsultowałem z wujkiem G. ale niewiele podpowiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 bierzemy pilzneński i mieszamy z miodem, aby oblepił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) dzięki,zanim zapytałem na forum konsultowałem z wujkiem G. ale niewiele podpowiedział :rolleyes: Ale co wpisałeś w wyszukiwarkę? Bo mi wyszukał dziesięć stron na hasło "honey malt" w wyszukiwarce google na piwo.org Edytowane 16 Grudnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi