jacer Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ostatnio podczas imprez warzelniczych zasmakował mi kiszony czosnek jako przegryzka do piwa. Czosnek kisimy tak samo jak ogórki. Na litrowy słoik potrzeba 8 główek, ziele, gorczyca i teraz przyprawy z torebki do kiszenia ogórków. Czosnek obieramy do ząbków, do słoja wkładamy przyprawy, czosnek i zalewamy woda z solą. Po kilku tygodniach zajadamy chrupiące ząbki czosnku bez charakterystycznej ostrości i zapachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Tak samo smakuje czosnek w oliwkach które też są kiszone. Muszę spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 a marynowany? Czosnek pól na pół z malutką cebulką (taką wielkości dwóch-trzech ząbków czosnku) a zalewa jak do opieniek. Pasuje raczej do destylatów niż do piwa. Ewentualnie do golonki z piwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się