Skocz do zawartości

Ile cukru do refermentacji?


Dzidek64

Rekomendowane odpowiedzi

Istotna jest temperatura piwa podczas rozlewu, ponieważ od niej zależy ile masz rozpuszczonego w nim CO2 - im niższa tym więcej. Jak wniesiesz piwo do temperatury pokojowej to się ogrzeje i rozpuszczony w nim wcześniej CO2 zacznie się ulatniać. Pytanie tylko do jakiej temperatury zdąży się piwo ogrzać podczas butelkowania?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.