CZEJEN Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam szanowne grono! Jak liczni byłem od dłuższego czasu cichym obserwatorem. Skompletowanie sprzętu i pierwszą warkę odkładałem z kwartału na kwartał. Takiego konkretnego kopa zadała mi relacja filmowa z Browaru Pod Starą Pipą. Masa wspólnych mianowników, świetna atmosfera no i dryg technologiczny (że tak to określę). Nie wytrzymałem. Kupiłem puchę, beczkę kilka skrzynek browca do opróżnienia na butelki. Koniec końców pierwszy raz rozlałem na jesieni. Co do mojej osoby to niedawno zaśpiewali mi "Kopiczyńskiego". Z urodzenia Gliwiczanin. Z zawodu SAPer (od SAP). Z zamiłowania "meloman". Itd. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciafu1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witaj! Życzę samych udanych warek. Polecam zacieranie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZEJEN Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witaj! Życzę samych udanych warek. Polecam zacieranie No jasne że zacieranie! Surowca mam na trzy warki. Trzy fermentatory zorganizowane. Gar zacierny jest. Filtrator jest. Areometr dziecko strzaskało. Mrozio na balkonie jest (chłodnica). Nic jeno wio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witaj. Obecnie mieszkasz tam gdzie sie urodziłeś czyli w Gliwicach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam, powodzenia. W razie pytań służymy pomocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Cześć, udanej przygody z piwowarstwem domowym życzę. W sumie to właśnie mija dokładnie rok od realizacji projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi