eldakar Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam serdecznie wszystkich piwowarów. Ostatnio zainteresował mnie temat domowego warzenia piwa. Od dawna nie pije wyrobów dużych koncernów, takich jak Lech, Tyskie itp...przerzuciłem się całkowicie na piwa regionalne. Szczególnie posmakowały mi wyroby Browaru Zamkowego : Raciborskie, Pyszne , Twierdzowe...może ktoś miał przyjemność próbować. Jednak wciąż poszukuje nowych doznań smakowych i dlatego tu jestem. Generalnie zacząłem trochę czytać i zaczynam nosić się pomału z myślą zakupu własnego sprzętu. Jednak jest to pewna inwestycja i nie chciałbym żeby okazała się chybiona. W związku z tym bardzo chciałbym najpierw spróbować owych specjałów o których tak wiele tu piszecie. Jestem z Łodzi..., a dokładnie z Rudy Pabianickiej i byłbym bardzo wdzięczny gdybym mógł od jakiegoś pobliskiego piwowara odkupić parę butelek domowego piwa aby przekonać się na własnym podniebieniu czy domowe piwo to jest czego szukam . Pozdrawiam.Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Witaj na forum, piwa domowego nikt Ci oficjalnie nie sprzeda bo nie wolno. Możesz jednak zaproponować jakąś wymianę. Domowa nalewka za domowe piwo czy ciekawe zagraniczne sklepowe piwo za domowe itp. Jakbyś mieszkał bliżej to mógłbym Ci dać coś na spróbowanie. Edytowane 17 Lutego 2012 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eldakar Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witaj na forum, piwa domowego nikt Ci oficjalnie nie sprzeda bo nie wolno. Możesz jednak zaproponować jakąś wymianę. Domowa nalewka za domowe piwo czy ciekawe zagraniczne sklepowe piwo za domowe itp. Jakbyś mieszkał bliżej to mógłbym Ci dać coś na spróbowanie. No tak handlować takimi specyfikami nie wolno...zapomniałem...z wymiany też z chęcią skorzystał....mój wujek Kazimierz produkuje dobra wysokoprocentową "Kazimierówkę" ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 ....mój wujek Kazimierz produkuje dobra wysokoprocentową "Kazimierówkę" ;p Ten proceder, też jest zabroniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holbers Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 E tam, nie przesadzajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek64 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witaj!!! Raciborskie rewelacyjne szczególnie ciemne. Jeśli chodzi o Twoje wątpliwości, co do smaku domowego browaru to już Ci mówię (pisze) że jest bardzo dobre, może nie ma tyle % co komercyjne, ale jaka satysfakcja jak otwierasz swoje piwko, chętnie bym poczęstował ale odległość dość spora. Więc życzę udanych warek jak już skompletujesz sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Witaj!!! Raciborskie rewelacyjne szczególnie ciemne. Jeśli chodzi o Twoje wątpliwości, co do smaku domowego browaru to już Ci mówię (pisze) że jest bardzo dobre, może nie ma tyle % co komercyjne, ale jaka satysfakcja jak otwierasz swoje piwko, chętnie bym poczęstował ale odległość dość spora. Więc życzę udanych warek jak już skompletujesz sprzęt Powiedzieć, że domowe ma 'mało' procent to trochę nieporozumienie. To zależy od stylu (patrz np. RIS lub inne portery - tu niekiedy butelka już człowieka potrafi sponiewierać) Przekonany jestem, że jeżeli Kolega zrobi własne piwo to już nie wróci do bardzo przeciętnych komercyjnych, a na pewno zmieni się pogląd o tym piwie. Dawno nie piłem przeciętniaków sklepowych kupionych oczywiście za swoje, bo jako student nie mogę 'patrzeć darowanemu koniowi w zęby" - wyłączyć należy piwa z browarów niszowych, bo tutaj trafiają się perełki niekiedy Edytowane 21 Lutego 2012 przez Swiaderny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidek64 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 No tak nie wziąłem tego pod uwagę , chodziło mi raczej o jasne piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Jasne też można uwarzyć mocne , to zaley tylko od Ciebie ile dasz słodu i jak będziesz zacierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się