Skocz do zawartości

Dodawanie zaprawy cytrynowej do piwa.


Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem właśnie na etapie zacierania piwa? napoju? :/ , które mam nadzieję, że choć trochę będzie przypominać Bazant Radlera. Zasyp składa się z 1 kg słodu pszenicznego i 1,5 kg pilzneńskiego, zacieranie tak jak w wyszperanym przepisie Anteksa na Grodziskie: 35' w 65 st. i 30' w 75 st. Celuję w 8 Blg.

Niestety kompletnie nie wiem, jak uzyskać cytrynowy zapach i smak. Czy mogę dodać np. zaprawy cytrynowej Citromle do zielonego piwa w momencie butelkowania, czy dodać cytryny w czasie fermentacji, a jak tak, to cichej czy burzliwej. Proszę pomóżcie :)

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.