Hubertus Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam. Jestem właśnie na etapie zacierania piwa? napoju? , które mam nadzieję, że choć trochę będzie przypominać Bazant Radlera. Zasyp składa się z 1 kg słodu pszenicznego i 1,5 kg pilzneńskiego, zacieranie tak jak w wyszperanym przepisie Anteksa na Grodziskie: 35' w 65 st. i 30' w 75 st. Celuję w 8 Blg. Niestety kompletnie nie wiem, jak uzyskać cytrynowy zapach i smak. Czy mogę dodać np. zaprawy cytrynowej Citromle do zielonego piwa w momencie butelkowania, czy dodać cytryny w czasie fermentacji, a jak tak, to cichej czy burzliwej. Proszę pomóżcie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Najlepiej takie rzeczy dodawać do piwa przed serwowaniem. Prosto do kufla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Krótko i na temat. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 można też postępować jak przy witbirze, otarta skórka na ostatnie kilka minut warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się