josefik Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jako że w sprawach oracle i sql jestem na poziomie niższym niz podstawowy, a na forum sporo osób z branży informatycznej, mam pytanie. Czy da sie przywrócić dane z kolumny sprzed wykonania skryptu zmieniąjacego te dane i zatwierdzeniem komendą commit? Ewentualnie może jakiś log uzyskać z operacji - konkretnie jak było zmienione dane pole w kolumnie? Baza danych na oracle xe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 zadałem pytanie fachowcowi od oracle'a - twierdzi, że z backupu mozesz odzyskać w logach będzie tylko zapisana operacja ale nie to co na co zostało zamienione.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 zadałem pytanie fachowcowi od oracle'a - twierdzi, że z backupu mozesz odzyskać w logach będzie tylko zapisana operacja ale nie to co na co zostało zamienione.... Jak jest baza w trybie archivelog to chyba można coś zobaczyć. Udało mi się rozwiązać problem. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jak jest baza w trybie archivelog to chyba można coś zobaczyć. Udało mi się rozwiązać problem. Dzięki a tego nie napisałeś wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi